Ook financieel veilig in het verkeer

ongeluk-kruising

© qnieuws.nl

Stel je voor. Je zit alleen in de auto, het is bijna half 9 en je bent op weg naar huis vanuit je werk. Opeens knalt er van links iemand keihard tegen je auto aan. Je komt zelf gelukkig met de schrik vrij, maar hier zit je natuurlijk niet op te wachten. Je wilde naar huis en nu heb je een auto total loss en helemaal geen zin in het papierwerk. Om de zaak erger te maken, stapt de bestuurder van de andere auto uit die tegen je begint te schreeuwen. Dat je je lichten aan moet doen om half 10 ’s avonds en dat je wel wat beter uit mag kijken. Maar je weet zeker dat je je autolampen aanhad, en daarbij hebben mobilisten vanuit rechts toch altijd voorrang?

Verzekerd in het verkeer

Hoewel jij dacht dat je alles goed deed, kan het bij een verkeersconflict als dit tot een proces of een rechtszaak geraken. Door getuiges kan dan de waarheid aan het licht komen, maar dit proces kun jij waarschijnlijk niet alleen voeren. Veel mensen houden geen rekening met de onverwachtse uitgaven voor een advocaat of andere juridische hulp. Het kan daarom een goed idee zijn om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Zo’n verzekering beschermt je tegen de onverhoopte kosten van juridische hulp die je nodig hebt in bovengenoemd voorbeeld.

Dekking van Rechtsbijstand

Op een rechtsbijstandverzekering kun je niet alleen terugvallen bij eventuele verkeersconflicten, maar ook bij bijvoorbeeld geschillen op de werkvloer of bij familiekwesties. Lees bij het afsluiten van zo’n verzekering de polis goed door, zodat je precies weet waar je voor verzekerd bent: zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.