Racespellen

Anno 2012 zijn racespellen niet meer weg te denken van het internet. Oud en jong, voor ieder is er wat wils. Je kunt het helemaal aan je eigen stijl aanpassen. Zo kunnen de jongste spelers racen met SpongeBob in Boat-o-Cross en de wat meer ervaren spelers kunnen helemaal hun ei kwijt met Street Wheels 2, een spel met meer dan genoeg actie en uitdaging.

Op dit moment zijn de racespelletjes met auto’s en motoren het populairst. Dit komt waarschijnlijk door het feit dat deze spellen het meest op de werkelijkheid lijken. Cityraces doen het helemaal goed. De absolute nummer één is Formula Racer 2012. Het spel is makkelijk te spelen. De auto is te besturen met de pijltjestoetsen. Je begint als laatste van 30 auto’s en uiteraard is het je doel om zo hoog mogelijk te eindigen. Hoe hoger je eindigt, hoe meer geld je kunt verdienen om nieuwe auto’s en banen te kopen.

Een goede tweede is Rally Point, een echte race tegen de tijd! Scheur er op los en verzamel zo veel mogelijk punten. Door te driften verdien je extra punten. Dit spel is niet weggelegd voor de onervaren speler; er komt een hoop techniek bij kijken.

Op de derde plaats kom Burning Horizon. Kies je eigen karakter, kies je auto, kies je parcours en gaan! Het spel is een stuk minder snel dan Formula Racer 2012, maar daarom prima geschikt voor beginners. De effecten zijn mooi en de bedoeling is duidelijk.

Toch zit er enigszins verschil tussen de gratis spellen en de betaalde spelletjes. Je merkt dat de kwaliteit een stuk minder goed is en soms moet je Adobe Shockwave Player installeren om een spel te kunnen spelen. Desalniettemin zijn de meeste gratis versies prima in de omgang; helemaal goed voor een uurtje ontspanning!