Sorry, het spijt me..

Iedereen doet wel eens iets waar hij een ander niet blij mee maakt. Hierdoor ontstaat er onenigheid, een ruzie of gelukkig alleen maar een discussie die snel gesust is. Soms kan het ook door een grote fout of een klein misverstand gebeuren dat vriendschappen over gaan en met veel verdriet verder gegaan wordt.

Iedereen kan zich vast een vriend of vriendin herinneren waar hij een ruzie mee gehad heeft en waarmee de ruzie gelukkig wel of helaas niet (meer) is bijgelegd. Wanneer dit laatste het geval is kunnen we dit vaak niet helemaal achter ons laten en blijft het achter in ons hoofd zitten. Herkenbaar zijn dan ook vaak de afleveringen van het door John Williams gepresenteerde programma ‘Het spijt me’. Gelukkig is hij vaak in staat ruzies op te lossen en mensen te herenigen, dat is niet alleen het mooiste om te zien op tv, maar ook omdat je meeleeft met de mensen en hun emoties.

Hoewel veel mensen het programma bekijken en het goed vinden, zijn er ook veel mensen die zeggen zelf nooit zo op tv te willen komen, ondanks dat je een vriend(in) mist of iets opgelost wil hebben. Gelukkig zijn er ook andere manieren om weer tot elkaar te komen.

Denk eens terug aan de fijne herinneringen die je aan je vriend of vriendin hebt. Wat deden jullie altijd samen? Keken jullie naar een televisieprogramma, zagen jullie vaak dezelfde film, hadden jullie een stamkroeg voor iedere vrijdagavond, was er een band waar jullie beide fan van waren. Of deelden jullie dezelfde hobby’s zoals bijvoorbeeld het spelen van een muziekinstrument of het spelen van online spellen?

Mocht dit het geval zijn, probeer dan op een creatieve manier hiermee eens de aandacht te vragen. Bij een band, door naar een optreden te gaan, bij een muziekinstrument door samen weer eens muziek te maken of bij het spelen van online spellen door de competitie samen aan te gaan met elkaar of anderen. Een razend populair spel van dit moment is bijvoorbeeld het spel Mahjong. Dit spel afkomstig uit China, verovert langzaamaan zowel online en als bordspel ons land. Probeer dit eens uit als nieuwe onderneming en kom hiermee nader tot elkaar. Er komt geen televisie programma met camera’s bij aan te pas en niet geschoten is immers altijd mis…

 

Bron:
rtl.nl