Real life scooter simulator

Sinds 2010 is het in Nederland voor zowel een auto- als scooter rijbewijs verplicht om een praktijkexamen af te leggen. Het aantal examenkandidaten bij het CBR is het afgelopen jaar sterk gestegen. In Nederland is CBR de stichting die beoordeeld over de rijvaardigheid en medische geschiktheid van bestuurders. Het CBR is opgedeeld in vier divisies: Theorie, Rijvaardigheid, Rijgeschiktheid en CCV.

Voor 2010 mocht je een scooter of brommer besturen het afleggen van een praktijkexamen, wel moest het theorie examen worden behaald. Tegenwoordig moet er bij het CBR een praktijkexamen worden afgelegd van 25 minuten. Het totale examen duurt 45 minuten. Tijdens de 25 minuten wordt er een route gereden die moet oordelen of je inderdaad in staat bent om veilig en verantwoordelijk deel te nemen in het verkeer.

Kandidaten die de route succesvol afleggen mogen naderhand hun rijbewijs in ontvangst nemen.

Nu heeft TeamAlert nog een extra ‘upgrade’ bedacht, nu kunnen scooterrijders namelijk ook een verkeersveilige scooterrijder worden. TeamAlert is een verkeersveiligheid organisatie voor en door jongeren. Door middel van deze actie willen ze jongeren graag bewust maken van hun eigen rijgedrag in het verkeer. Door middel van gamifiction willen ze jongeren alerter maken. Gamification is een term die vaak wordt gebruikt voor online spelletjes. Zo worden situaties nagebootst in games, dit wordt gamification genoemd. Zo heeft TeamAlert een spel ontwikkeld waar gebruikt wordt gemaakt van een echte scooter. Door het gebruik van de scooter lijk het echt alsof de jongere daadwerkelijk aan het rijden is. De hoofdpersoon in de game is een pizzabezorger die zich zo veilig mogelijk door het verkeer moet manoeuvreren en de pizza op tijd moet bezorgen. Ben jij benieuwd wat voor een bestuurder jij bent? Of wil jij graag bij de Scooter Elite horen? Neem dan een kijkje op de Facebook- pagina of de website van TeamAlert.

Bron:
http://www.dordrecht.net
http://www.verkeersschoolblom.nl